Ton cu paste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru nu deveni o reteta monotona, condimentati de fiecare data altfel pastele cu ton, cu masline, capere, cepsoare murate in otet, dupa gust.

Ingrediente

    • 200 gr penne
    • 1 conserva ton in ulei
    • 1 gogosar murat in otet
    • 100 gr miez de nuca
    • busuioc proaspat
    • 100 gr smantana
    • 5-6 masline maro sau verzi
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se pune o oala cu apa si sare pe foc, iar cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga pastele, care se fierb al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt fierte se scurg de apa, apoi se pun intr-o salatiera.
  2. Se adauga gogosarul taiat felii, pestele scurs de ulei, sare si piper, dupa gust, si se amesteca usor, pentru ca sa nu se sfarame pestele.
  3. Salata se garniseste cu miez de nuca si se da la rece pentru 20 de minute.
  4. Intre timp, se amesteca smantana cu cateva frunze de busuioc tocate marunt. Cand salata este rece se adauga derssingul de smantana, si se adauga maslinele intregi au taiate jumatati, dupa preferinta.

Recomandari

Paste