Lasagna cu legume- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lasagna cu legume este foarte gustoasa, mai ales ca contine multe vitamine si este satioasa in acelasi timp.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de lasagna de 500 gr
    • 1 frunza dafin
    • 1 ceapa taiata
    • 50 ml ulei
    • 2 catei usturoi, taiati
    • 2 lingurite oregano
    • 4 lingurite busuioc uscat
    • 1 conserva suc de rosii
    • 1 conserva rosii in suc propriu, taiate
    • 1 varf de lingurita scortisoara
    • 500 gr branza foarte moale sau smantana grasa
    • 2 oua, batute
    • 75 gr parmezan ras
    • 500 gr ciuperci proaspete, taiate
    • 500 gr spanac, taiat
    • 2 dovlecei, taiati
    • 500 gr branza mozzarella

Instructiuni de preparare

  1. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei paina ceapa capata o culoare aurie. Se adauga usturoiul, oregano si doua lingurite de busuioc. Se amesteca timp de doua minute, apoi se adauga rosiile si se lasa o ora. La sfarsit se adauga scortisoara si se da vasul deoparte.
  2. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus putina sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente (sa fie tari), apoi se strecoara bine.
  3. Se amesteca branza cu ouale batute, o parte din parmezan si cele doua lingurite de busuioc ramase. Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga spanacul si dovleceii si se fierbe pana ce legumele sunt bine patrunse.
  4. Intr-un vas mare se toarna jumatate de ceasca din sosul cu rosii, se adauga in straturi: lasagna, branza cu ou, lasagna, sos de rosii, legumele sote, lasagna, branza cu ou si parmezan deasupra.
  5. Se coace lasagna in cuptorul incins timp de aproape o ora.
  6. Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa 10 minute inainte de servire.

Recomandari

Paste