- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lasagna cu legume este foarte gustoasa, mai ales ca contine multe vitamine si este satioasa in acelasi timp.
Ingrediente
- 1 pachet foi de lasagna de 500 gr
- 1 frunza dafin
- 1 ceapa taiata
- 50 ml ulei
- 2 catei usturoi, taiati
- 2 lingurite oregano
- 4 lingurite busuioc uscat
- 1 conserva suc de rosii
- 1 conserva rosii in suc propriu, taiate
- 1 varf de lingurita scortisoara
- 500 gr branza foarte moale sau smantana grasa
- 2 oua, batute
- 75 gr parmezan ras
- 500 gr ciuperci proaspete, taiate
- 500 gr spanac, taiat
- 2 dovlecei, taiati
- 500 gr branza mozzarella
Instructiuni de preparare
- Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei paina ceapa capata o culoare aurie. Se adauga usturoiul, oregano si doua lingurite de busuioc. Se amesteca timp de doua minute, apoi se adauga rosiile si se lasa o ora. La sfarsit se adauga scortisoara si se da vasul deoparte.
- Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus putina sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente (sa fie tari), apoi se strecoara bine.
- Se amesteca branza cu ouale batute, o parte din parmezan si cele doua lingurite de busuioc ramase. Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga spanacul si dovleceii si se fierbe pana ce legumele sunt bine patrunse.
- Intr-un vas mare se toarna jumatate de ceasca din sosul cu rosii, se adauga in straturi: lasagna, branza cu ou, lasagna, sos de rosii, legumele sote, lasagna, branza cu ou si parmezan deasupra.
- Se coace lasagna in cuptorul incins timp de aproape o ora.
- Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa 10 minute inainte de servire.