Pasticcio

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasticcio este un preparat asemanator lasagnei, si pe care il puteti prepara cu orice fel de paste si cu orice fel de carne tocata.

Ingrediente

    • 250 gr paste fussili
    • 1 lingura ulei
    • 4 linguri smantana
    • sare
    • rozmarin

    PENTRU SOS:

    • 2 linguri ulei
    • 1 ceapa taiata fin
    • 1 ardei rosu taiat marunt
    • 2 catei de usturoi tocati
    • 500 gr carne tocata de vita
    • 420 gr de rosii din conserva taiate
    • 150 ml vin alb
    • 2 linguri de patrunjel tocat fin
    • sare
    • piper

    PENTRU TOPPING:

    • 200 gr  iaurt gras
    • 3 oua
    • 200 gr cascaval ras

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea sosului se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut, apoi se adauga carnea si se lasa sa se rumeneasca. Cand e rumena carnea, se adauga rosiile si vinul si se fierbe la foc mic pana se ingroasa sosul bine (cel putin 20 de minute). Se pune patrunjelul la sfarsit si se sareaza si pipereaza dupa gust.
  2. Pastele se fierb in apa cu sarea si putin ulei, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se pun intr-un castron unde se amesteca cu smantana.
  3. Pentru topping se bat ouale cu iaurtul si se pune putina sare si putin piper.
  4. Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se pune jumatatea din cantitatea de paste peste care se pune jumatate din cantitatea de sos. Se repeta straturile, iar la final se acopera cu toppingul si se presara cascavalul ras.
  5. Se coace jumatate de ora la foc potrivit pana e rumena deasupra. Se garniseste cu rozmarin si se serveste cu o salata.

Recomandari

Paste