Lasagna cu paine cu usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lasagna cu paine cu usturoi nu numai ca este extrem de delicios în sine, dar cele două sosuri sunt pietrele de temelie pentru alte retete delicioase. Odată ce le-am stapanit, vei avea baza pentru multe alte mâncăruri simple, clasice.

Ingrediente

    PENTRU SOSUL BOLOGNEZ:

    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 3 tulpini de telina
    • 15 gr unt
    • 1 lingura ulei de masline
    • 2 catei de usturoi
    • 250 gr carne tocata de vita
    • 75 ml vin alb
    • 75 ml supa de carne de  vita sau apa calda
    • 40 gr rosii decojite tocate(1 conserva)
    • sare si piper macinat
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri busuioc proaspat tocat
    • 1 lingura patrunjel verde tocat

    PENTRU SOSUL BECHAMEL:

    • 50 gr unt
    • 50 gr faina
    • 600 ml lapte dulce
    • 75 gr parmezan ras
    • foi de lasagne

    PENTRU PAINEA PRAJITA CU USTUROI:

    • 175 gr unt
    • 8 catei de usturoi pisati
    • 1 lingura patrunjel verde tocat fin
    • o bagheta

Instructiuni de preparare

  1. Prima oara se prepara sosul bolognez.Se toaca ceapa  marunt, tulpinile de telina se taie rondele subtiri, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se pune pe foc o tigaie in care se adauga untul si uleiul de masline in care se calesc legumele 5-6 minute, pana cand se inmoaie. Se da focul la mic, se adauga usturoiul tocat marunt si carnea tocata de vita, amestecand pentru ca aceasta sa nu se arda.
  2. Cand carnea incepe sa se rumeasca se adauga vinul, supa de carne si rosiile decojite tocate.Se amesteca  si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, adaugand si o lingurita de zahar pentru intensificarea aromelor. Se acopera vasul cu un capac sis e lasa sosul sa fiarba pana se ingroasa. Inainte de  a opri focul cu 10 minute, se adauga busuiocul tocat si patrunjelul verde si se lasa sosul deoparte.
  3. Intre timp se prepara sosul bechamel. Se topeste untul intr-o cratita, iar cand acesta este incins se adauga faina, care se parjeste 2 minute, amestecand continuu ca sa nu se arda. Se da focul la mic si se adauga laptele treptat, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa sa dea in 2-3 clocote si se da deoparte.
  4. Acum este momentul pentru asambarea lasagnei. Se ia un vas antiaderent dreptunghiular si se pune pe fundul ei 4 linguri de sos bolognez, se acopera cu un start de sos bechamel, se presara parmezan ras si se pune un rand de foi de lasagna.Se adauga iar sos bologne, beschame, parmezan ras si foi de lasagna si tot asa pana la finalizarea ingredientelor, ultimul start fiind de sos bechamel peste care se adauga parmezan ras.
  5. Se baga in cuptorul incins pentru 40-45 de minute, la foc moderat, pana cand incepe sa se rumeneasca.
  6. Intre timp se prepara painea prajita cu usturoi.Intr-o cratiţă mică, se topeste untul, apoi se adaugă usturoiul pisat ÅŸi pătrunjel tocat fin. TăiaÅ£i  bagheta orizontal (sau în felii mai mici) ÅŸi ungeti  cu generozitate cu untul topit cu usturoi.  Puneti painea  pe o tavă de copt ÅŸi bagati  în cuptor pentru 15 minute sau până când paine se rumeneste.

Recomandari

Paste