Paste cu broccoli si sos pesto

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastele cu broccoli si sos pesto sunt foarte bune si gustoase, fiind in acelasi timp si sanatoase, indicate copiilor peste 2 ani.

Ingrediente

    • 200 gr de paste (integrale + cateva cu spanac op?ional)
    • 200 gr buche?ele de broccoli
    • 2-3 catei de usturoi
    • 2-3 linguri de ulei de masline
    • 2 linguri de sos pesto
    • 1 lingura de parmezan
    • sare dupa gust
    • un castron cu apa rece ?i gheata

Instructiuni de preparare

  1. Punem la fiert 1 litru de apa pentru paste, cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba adaugam broccoli si il lasam  intre 3 ?i 5 minute, pentru a ramane crocant. Pentru a-si pastra culoarea verde vie si a ramane crocant, il scoatem din apa fierbinte si il punem in castronul cu apa rece si gheasa. Il lasam cateva secunde si apoi il punem cu spumiera pe o farfurie.
  2. In aceea?i apa in care a fiert broccoli punem la fiert pastele si le scoatem cand inca sunt al dente, adica nu sunt foarte moi, dar patrunse (scurtam timpul de fierbere indicat pe pachet cu 1-2 minute). Pastele, cu cat absorb mai putina apa, cu atat sunt mai digerabile si mai gustoase.
  3. In timp ce pastele fierb, punem intr-o tigaie uleiul de masline si usturoiul taiat marunt si il lasam cateva secunde, fiind foarte atenti sa nu se arda. Apoi adaugam putina apa si lasam usturoiul sa fiarba 1-2 minute.
  4. Intr-un castron incapator punem pastele scurse, buchetelele crocante de broccoli, usturoiul calit si sosul pesto. Amestecam totul cu o lingura de lemn, potrivim de sare si presaram parmezanul.

Recomandari

Paste