Paste cu vita si sos alb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastele cu vita si sos alb se prepara foarte usor, avand nevoie doar de cateva ingrediente. Acest preparat este cu siguranta si pe placul copiilor...

Ingrediente

    • 300 rg paste
    • 3 linguri coniac
    • nucsoara
    • 350 ml lapte
    • 300 gr muschi de vita
    • 100 gr unt
    • 2 linguri faina
    • piper nagru macinat
    • cimbru uscat macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru inceput se taie felii muschiul de vita, se unge cu unt si se condimenteaza cu sare si piper. Se stropeste cu coniacul rece, apoi se asaza pe gratarul incins.
  2. Intre timp,  se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, la foc moderat, in apa cu sare.
  3. Dupa ce muschiul s-a patruns, se ia de pe gratar si se taie fasii subtiri, Se acopera cu o folie si se lasa sa se inabuse.
  4. Separat, se topeste untul, se stinge faina cernuta si se omogenizeaza cu laptele caldut. Se adauga sare, piper si nucsoara si se da deoparte sa se racoreasca.
  5. Se amesteca pastele cu muschiul de vita si se servesc cu sosul alb , decorand cu cimbru  uscat.

Recomandari

Paste