Penne cu somon afumat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pennele cu somon afumat sunt foarte gustoase, fiind un preparat numai bun la mesele in familie alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 1/2 somon afumat
    • 1 ceapa medie
    • boia de ardei, dupa gust
    • 6 linguri suc de rosii, cu pulpa
    • 200 ml smantana
    • patrunjel  verde tocat
    • ulei de masline
    • 1 lingurita de unt
    • 1 kg de penne(pt. 4 pers.)
    • apa
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea sosului se topeste untul intr-o cratita antiaderenta, avabd grija sa nu se arda, si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, dupa care se adauga ceapa taiata foarte marunt.Cand ceapa devine sticloasa se adauga somonul taiat fidea si boiaua. Cand somonul devine albicios, se pune sucul de rosii cu pulpa, se lasa la foc mic sa evapore o parte din lichid, dupa care se adauga smantana. Se lasa inca 3 minute la foc mic, dupa care se stinge aragazul si se adauga patrunjelul tocat.
  2. Pastele se fierb in  apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg si se amesteca cu sosul de somon afumat pe foc mediu pentru 1 minut.
  3. Pennele cu somon afumat se servesc calde, cu parmezan ras deasupra.

Recomandari

Paste