Spaghete cu carne la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste spaghete cu carne la cuptor nu sunt doar satioase, dar sunt delicioase si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 300 gr spaghete
    • 2 linguri de ulei
    • 1 ceapa taiata marunt
    • 1 morcov mediu taiat marunt
    • 1 ardei gras taiat felii
    • 1/2 ardei iute taiat rondele
    • 1 ardei capia copt, taiat fasii
    • 400 gr ciuperci proaspete
    • 150 gr carnat afumat
    • 300 gr carne tocata
    • 400 gr rosii tocate  sau 4 rosi mari, decojite si taiate marunt
    • sare
    • 1/2 linguita praf de usturoi sau 1 catel de usturoi pisat
    • 1/4 lingurita piper
    • 1/4 lingurita boia iute
    • 1/2 lingurita busuioc uscat
    • 1/2 linguita oregano uscat
    • 30 gr unt
    • 250 gr cascaval ras

Instructiuni de preparare

  1. Spaghetele se pun la fiert in multa apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
  2.  Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si se caleste ceapa cu ardeiul gras si ardeiul iute. Se adauga carnatul afumat decojit si maruntit si carnea tocata. Se adauga rosiile cu suc cu tot, ciupercile, morcovii si ardeiul copt. Se presara mirodeniile (usturoi, piper, boia iute, busuioc, oregan, sare) si se lasa sa fiarba incet la foc mediu-mic.
  3. Spaghetele fierte "al dente" (putin tari) se scurg de apa si se amesteca cu untul.
  4. Intr-o tava termorezistenta se asaza spaghetele, deasupra continutul tigaii si se acopera totul cu cascavalul ras. Se lasa la cuptor 20 de minute la foc iute  pina cand cascavalul este complet topit si un pic rumenit.

Recomandari

Paste