Fursecuri cu sos de mere si fulgi de ovaz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu sos de mere si fulgi de ovaz sunt foarte fragede si aromate, mai ales daca le serviti reci, a doua zi.

Ingrediente

    • 70 gr unt, la temperatura camerei
    • 140 gr zahar brun
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1 ou
    • 100 ml sos de mere
    • 250 gr faina alba
    • 200 gr fulgi de ovaz

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mixati untul pana obtineti o crema pufoara si fina. Adaugati zaharul brun, scortisoara si bicoarbonatul, omogenizand bine amestecul pana incorporati toate ingredientele. Adaugati apoi sosul de mere si oul si, cand amestecul este perfect omogenizat adaugati treptat faina si fulgii de ovaz.
  2. Cu o lingura puneti gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1 cm unele de altele. Introduceti tava in cuptorul incins 8-10 minute, pana se rumenesc usor. 
  3. Cand sunt coapte, scoateti tava cu fursecurile din cuptor si transferati-le pe un gratar pana se races si pot fi servite.

Recomandari

Deserturi