Crema de capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta crema de capsune este foarte aromata, fiind desertul potrivit in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 4 galbenusuri
    • 5 linguri zahar
    • 200 ml lapte
    • 5 albusuri
    • 1 plic zahar vanilat
    • 2 linguri lichior de fragi
    • 500 gr frisca batuta
    • capsune proaspete

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, se aduaga laptele clocotit si se fierbe amestecul pe foc pana se ingroasa ca o crema, apoi se ia de pe foc si se raceste.
  2. In compozitia rece se adauga albusurile batute spuma, amestecate cu 2 linguri de zahar, zaharul vanilat, lichiorul de fragi si frisca batuta, omogenizand usor compozitia.
  3. Se umezeste o forma cu apa, apoi se asaza un rand de crema, un rand de capsune tinute in rom, repetand straturile pana cand se termina crema.
  4. se baga forma la frigider si se lasa 4 ore, apoi se rastoarna, se portioneaza si se poate servi.

Recomandari

Deserturi