Crema de baza pentru cupe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de baza pentru cupe poate fi startul pentru multe deserturi racoritoare. Aromatizate dupa placul fiecaruia se pot servi vara reci pentru o racorire intensa si dulce.

Ingrediente

    • 6 galbenusuri
    • 1 litru lapte
    • 100 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe laptele cu zaharul. Intr-un vas se pun galbenusurile si se bat bine cu lingura, apoi se adauga cate putin laptele, amestecand mereu, apoi se pune pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa, dar sa nu fiarba.
  2. Cand crema este ingrosata se pune in cupe care se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.
  3. La aceasta crema se poate adauga in lapte vanilie (crema de vanilie);coaja rasa de portocala (crema de portocala); coaja rasa de lamaie (crema de lamaie); ciocolata (crema de ciocolata); crema de capsune (se zdrobesc capsunele, se trec prin sita si se adauga la crema de oua); crema de banane ( se zdrobesc bananele, se trec prin sita si se amesteca la crema de oua); crema de ananas ( se paseaza ananasul ca un piure si se amesteca in crema de oua).

Recomandari

Deserturi