- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Crema de cafea este un desert de vara, foarte racoritor si pe placul tuturor. Pentru a-i simti din plin aromele, serviti crema abia dupa ce a stat la frigider 2-3 ore.
		
		Ingrediente
		
			
- 500 ml lapte
 
- vanilie
 
- zahar
 
- 4 oua
 
- 200 ml esenta de cafea concentrata
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se fierbe laptele cu zahar si vanilie, dupa gust, apoi se lasa sa se racoreasca putin.
 
- In laptele racit se adauga ouale batute spuma, amestecand continuu ca sa nu se coaguleze ouale. Se adauga esenta de cafea, se amesteca usor si se lasa deoparte.
 
- Separat se imbraca o forma in zahar ars, se toarna compozitia obtinuta si se baga la cuptor se fiarba intr-o cratita cu apa clocotita, timp de jumatate de ora.
 
- Dupa cele 30 de minute se scoate crema de la cuptor si se lasa pana cand este complet racita, apoi se rastoarna si se serveste.