Crema de cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de cafea este un desert de vara, foarte racoritor si pe placul tuturor. Pentru a-i simti din plin aromele, serviti crema abia dupa ce a stat la frigider 2-3 ore.

Ingrediente

    • 500 ml lapte
    • vanilie
    • zahar
    • 4 oua
    • 200 ml esenta de cafea concentrata

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe laptele cu zahar si vanilie, dupa gust, apoi se lasa sa se racoreasca putin.
  2. In laptele racit se adauga ouale batute spuma, amestecand continuu ca sa nu se coaguleze ouale. Se adauga esenta de cafea, se amesteca usor si se lasa deoparte.
  3. Separat se imbraca o forma in zahar ars, se toarna compozitia obtinuta si se baga la cuptor se fiarba intr-o cratita cu apa clocotita, timp de jumatate de ora.
  4. Dupa cele 30 de minute se scoate crema de la cuptor si se lasa pana cand este complet racita, apoi se rastoarna si se serveste.

Recomandari

Deserturi