Creme Brulee de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta simpla de budinca, delicioasa in orice moment al zilei. Este reteta de succes pentru a va binedispune.

Ingrediente

    • 4 galbenusuri de ou
    • 40 gr de zahar pudra
    • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
    • 350 ml de frisca lichida
    • 4 lingurite de cacao pudra
    • 4 lingurite de zahar brun
    • 4 forme de tarta  de marime medie

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati intr-un castron mare galbenusurile de ou cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana ce amestecul capata un aspect omogen.
  2. Se toarnă crema intr-o cratiţă ÅŸi se pune pe foc. Pana incepe sa fiarba se incorporeaza pudra de cacao. Cand crema incepe sa fiarba luati de pe foc si dati deoparte neincetand sa mestecati Cand s-a racit  incorporati frisca lichida mestecand continuu pentru ca oul sa in se inchege.
  3. Puneti vasul iar pe foc la flacara cea mai mica si anestecati cu o spatula de lemn. Compozitia va incepe sa se ingrosa moment in care  o indepartati de pe foc.
  4. Turnati compozitia in formele de tarta  si dati  la rece pentru cel putin o ora acoperind vasul cu o folie dar cu atentie sa nu atungeti crema cu folia.
  5. Inainte de a servi puneti deasupra zahar brun cat sa se formeze o crusta.

Recomandari

Deserturi