Bezele cu piure de castane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bezelele cu piure de castane sunt foaret gustoase, iar cu ajutorul lor puteti decora torturile sau puteti crea deserturi desavarsite.

Ingrediente

    • 4 albusuri de ou
    • sare
    • 250 gr zahar tos alb

    PENTRU CREMA:

    • 300 gr piure de castane
    • 200 ml frisca lichida
    • 1 lingurita esenta de rom

    PENTRU SERRVIT:

    • 20 buc fursecuri cu unt
    • 200 ml frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se mixeaza albusurile la temperatura camerei intai cu putina  sare si, din momentul in care incepe sa se formeze spuma, se pune zaharul, putin cate putin.
  2. In tava tapetata cu hartie de copt se pun 20 de gramajoare de spuma tare care se aplatizeaza si se dau la cuptor pentru 40 de minute. Se scot cu grija de pe hartia de copt si se lasa pana a doua zi.
  3. Pentru crema, piureul de castane se lasa la dezghetat, se scurge si se mixeaza putin. Apoi, se bate frisca si se amesteca bine cu piureul, formand crema in care se pune esenta de rom, dupa gust. Se lasa crema la rece pentru 30 de minute inainte de a fi folosita.
  4. Pentru montarea prajiturii, pe fiecare bezea se pune un varf de cutit de crema, deasupra se asaza un fursec si apoi se pune restul cremei. Se pune un mot de frisca doar in momentul servirii.

Recomandari

Deserturi