- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Similari fursecurilor din aluat  nisipos, dar mai usori si mai sfaramiciosi, acesti biscuiti spritati sunt perfect la ceai sau cafea. Puteti sa ii serviti impreuna cu deserturi cum ar fi spumele, inghetatele sau salatele de fructe.
		
		Ingrediente
		
		
		Instructiuni de preparare
		
Ingrediente pentru 20 de portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 7-8 minute
- Taiati untul cubulete si puneti-l intr-un castron, apoi bateti-l cu mixerul  sau cu o lingura de lemn pana devine cremos. Adaugati peste unt  zaharul pudra cernut, vanilia si bateti pana obtineti un amestec cremos, deschis la culoare. Cerneti in castron praful de copt, faina si amidonul alimentar, adaugati laptele si amestecati bine toate ingredientele. Aluatul obtinut trebuie sa fie fin si moale. Daca aluatul pare prea tare, mai adaugati putin lapte pentru a putea sprita mai usor biscuitii.
 
- Tapetati 2 tavi joase cu hartie de copt. Umpleti posul cu spritul stelat mare fixat, apoi spritati 10 linii de aluat de 10 cm lungime, pe fiecare din tavi, cu spatiu sufiient intre ele.
 
- Coaceti biscuitii 7-8 minute pana se rumenesc usor, apoi lasati-i sa se raceasca 5 minute in tava, iar apoi rasturnati-i pe un gratar pana la racirea completa.
 
- Topiti ciocolata intr-un vas termorezistent, asezat la bain-marie, astfel incat fundul vasului cu ciocolata sa nu atinga apa, amestecand din cand in cand.
 
- Tapetati din nou tavile joase cu hartie de copt si apoi inmuiati ambele capete ale biscuitilor in ciocolata topita, lasati surplusul sa se scurga  in vasul cu ciocolata si asezati biscuitii in tavi pana se intareste ciocolata. Cand s-a intarit ciocolata puteti servi biscuitii sau daca nu  pastrati-i intr-un recipient etans.