- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Crema catalana trebuie sa o preparati pentru ca este foarte aromata, gustoasa, iar copii o indragesc foarte mult.
		
		Ingrediente
		
			
- 500 ml smantana
 
- 1 lingura vin dulce
 
- 4  galbenusuri
 
- 1 lingurita esenta de vanilie
 
- 1 lingurita pudra scortisoara
 
- 50 gr zahar
 
-  coaja rasa de la o portocala
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se pune la incalzit smantana cu vanilia, scortisoara si coaja de portocala. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga vinul.
 
- Se toarna o treime din smantana incalzita peste galbenusuri, amestecand continuu cu un tel, apoi se toarna si cealalata parte, amestecand incet pentru a omogeniza. Se strecoara compozitia, apoi se pune in forme.
 
- Se asaza formele pe tava de la cuptor, se toarna apa fierbinte printre ele pentru a se coace mai repede si se dau la cuptor. Se coc 35 minute lafoc moderat-mic, apoi se racesc cateva ore. La servire se presara zahar, apoi se flambeaza cu alcool pentru a crea o crusta de caramel deasupra cremei.