Inghetata la cuptor-Baked Alaska

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Imbracata in mereng elegant,inghetata la cuptor-Baked Alaska este senzationala pentru petreceri. Exteriorul fierbinte ascunde un miez inghetat si fructat, pe un blat de pandipan de ciocolata sau de vanilie.

Ingrediente

    PENTRU INGHETATA:

    • 700 gr inghetata de vanilie, topita usor
    • 200 gr zmeura proaspata

    PENTRU PANDISPANUL DE CIOCOLATA:

    • 80 gr zahar tos
    • 50 gr faina
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 80 gr unt, la temperatura camerei
    • 1 ou
    • 30 gr pudra de cacao

    PENTRU MERENG:

    • 150 gr zahar os
    • 30 gr zahar pudra pentru decor
    • 3 albusuri

    PENTRU DECOR:

    • zmeura sau fructe de padure rosii

    USTENSILE:

    • folie de plastic alimentar
    • tava decopt mare, antiaderenta
    • castron de 1 litru
    • torma de tort

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 6-8 portii
Timp de preparare 1 ora
Tip de racire 6 ore
Timp de coacere 15-18 minute pentru pandispan, 6-8 minute pentru mereng

  1. Captusiti un bol de 1 litru cu doua straturi de folie de plastic alimentar. Lipiti bine folia de bol astfel incat  sa nu ramana bule de aer. Zdrobiti cu furculita jumatate din cantitatea de zmeura. Incorporati piureul de zmeura in  inghetata moale, urmate de zmeura intreaga. Incercati sa lucrati cat mai repede, in asa fel incat sa nu se topeasca inghetata.
  2. Turnati amestecul in bolul tapetat cu folue, acoperiti-l cu folie de plastic si bagati la congelator 4 ore, lafinal produsul obtinuta sa fie inghetat bine.
  3. Turnati toate ingredientele pentru pandispan intr-un castron mare sau in bolul robotului de bucatarie si bateti-le pana obtineti un amestec omogen si cremos. Turnati amestecul in forma de tort , nivelati si coaceti 15-18 minute, pana devine elastic la atingere. Lasati-l cateva minute la racit in forma, iar apoi rasturnati-l pe un gratar pana se raceste complet.
  4. Cand inghetata este congelata complet, preparati merengul. Bateti alusurile spuma moale, iar apoi incorporati zaharul si continuati sa bateti, pana obtineti o spuma tare, lucioasa.
  5. Asezati discul de pandispan de ciocolata pe o tava de copt antiaderenta. Rasturnati emisfera de inghetata pe dis, indepartand folia d eplastic. Fasonati blatul pe masura emisferei, daca este necesar.
  6. Acoperiti repede inghetata si blatul cu mereng, formand volute cu ajutorul paletei. Acoperiti complet inghetata si blatul, fara sa lasati spatii libere.Pudrati merengul cu zahar pudra si coaveti-l 6-8 minute, pana cand se intareste si se rumeneste.
  7. Serviti desertul imediat  impreuna cu o portie de zmeura sau fructe de padure rosii.

Recomandari

Deserturi