Halva turceasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Halvaua turceasca este un delicios si aromat desert pe care il puteti prepara ca preparat de post cu margarina vegetala.

Ingrediente

    • 2 linguri cu unt
    • 4 linguri cu faina cernuta
    • 400 ml apa
    • 200 gr zahar tos
    • 1/4 lingurita cu scortisoara pulbere
    • sare
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Pui untul in cratita si, cand se inmoaie, pui faina care a fost rumenita in cratita emailata 2-3 minute. Lucrezi la foc mic, folosind o lingura de lemn pentru ca faina sa nu se arda. Stingi cu un sirop gros de zahar in care s-au pus scortisoara si vanilie. Siropul il faci inainte de a porni restul operatiilor.
  2. Amestecul de unt, faina si sirop se fierbe pe foc mic pana se ingroasa. Iei cu lingura din amestec, asezi gramajoare pe o farfurie, le racesti si le servesti simple sau pudrate cu zahar farin.

Recomandari

Deserturi