Sorbet cu lamaie si busuioc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sorbetul cu lamaie si busuioc este digestivul de care aveti nevoie in zilele caniculare de vara.Si nu numai ca ajuta digestia dar are si un gust delicios si puternic aromat.

Ingrediente

    • 300 ml apa
    • 200 gr zahar
    • 100 ml votca
    • 3 lamai
    • 2 albusuri
    • 6 frunze de busuioc

Instructiuni de preparare

  1. Fierbe 1 minut apa cu zaharul si coaja de la o lamaie taiata fasii groase. Scoate coaja si lasa siropul sa se raceasca, apoi adauga zeama de la cele 3 lamai si votca.
  2. Toaca marunt frunzele de busuioc, pune-le in sirop si amesteca. Bate albusurile spuma tare apoi incorporeaza-le in amestecul cu busuioc.
  3. Pune compozitia 2 ore in congelator, apoi transfer-o in aparatul de facut inghetata, amesteca 20 de minute si pune din nou in frigider.
  4. Serveste sorbetul in cupe,decorate cu frunzulite de busuioc.

Sugestie:

Prin aroma sa intensa si parfumata, busuiocul ramane suveran in bucatarie. Pentru a-l avea permanent proaspat in sezonul cald, il poti cultiva chiar si pe balcon. Insamantarea se face la inceputul primaverii, in martie. Rasadnita se va acoperi cu sticla si va fi asezata la lumina. In luna mai, plantutele sunt numai bune pentru replantare in ghivece sau jardiniere. Acestea vor fi asezate intr-un loc insorit si ferit de curenti de aer. Plantele trebuie udate des, iar bobocii florali se indeparteaza imediat ce apar.

Recomandari

Deserturi