Piscoturi cu nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piscoturile cu nuci sunt foarte bune si gustoase, ele fiind baza unor deserturi fabuloase.

Ingrediente

    • 200 gr nuci macinate
    • 200 gr unt
    • 200 gr zahar
    • 1 ou si 1 galbenus
    • 200 gr faina
    • sare
    • 2 linguri cu coniac
    • 2 linguri cu zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Freci spuma untul cu zaharul, apoi adaugi un praf de sare si 1 ou intreg. Continui operatia pana cand oul s-a incorporat bine, pui nucile macinate, omogenizezi 5 minute, dupa care adaugi faina, in ploaie.
  2.  Parfumezi amestecul cu 2 linguri de coniac, framanti un aluat elastic. Intinzi aluatul in foaie groasa de 1 cm, tai forme dorite, pe care le treci prin galbenus bine omogenizat cu o lingura de apa, le asezi intr-o tava si le introduci in cuptorul cald, sa se coaca la foc iute, 30 de minute.
  3. Cand sunt gata le scoti si le pudrezi calde, cu zahar farin.

Recomandari

Deserturi