Sarlota de portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarlota de portocale este un desert racoritor de vara, putin acrisor dar foarte aromat.

Ingrediente

    • sucul si coaja de la 2 portocale
    • sucul de la 1/2 lamaie
    • 300 gr zahar pudra
    • 500 ml lapte
    • 5 galbenusuri
    • 1 lingurita faina
    • 4 plicuri gelatina incolora
    • 400 ml frisca

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 5 ore si 30 minute

  1. Speli bine, cu apa calduta, portocalele. Intr-un bol adanc, pui sucul si coaja rasa de la portocale, sucul de la lamaie, zaharul pudra, galbenusurile si faina si le amesteci bine cu ajutorul unui mixer.
  2. Continuand mixarea, adaugi laptele, apoi asezi vasul pe baie de aburi, pana se ingroasa, lei vasul de pe foc.
  3. Pregatesti gelatina asa cum scrie pe plic, dupa care o incorporezi in compozitia de mai sus. Cand se raceste complet, adaugi frisca.
  4. In cupe de inghetata, umezite in prealabil cu apa, rastorni sarlota. Dai la frigider pentru 4-5 ore.

Recomandari

Deserturi