Sarlota cu zmeura si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarlota cu zmeura si ciocolata este un desert foarte aromat si indragit pentru ca este racoritor si aromat.

Ingrediente

    • 600 ml lapte
    • 1 baton de vanilie
    • 6 galbenusuri
    • 175 gr zahar
    • 200 gr ciocolata amaruie
    • 10 gr gelatina
    • 250 gr zmeura
    • 200 gr frisca
    • 25 piscoturi
    • 2 linguri lichior de zmeura

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii

Timp de preparare 70 minute

  1. Inmoi gelatina in 100 ml apa rece. Fierbi 500 ml lapte cu batonul de vanilie, lei vasul de pe foc, apoi acoperi cu un capac.
  2. Dupa 10 minute, scoti batonul si torni laptele cald peste galbenusuri si 150 gr zahar. Le fierbi la foc mic pana se ingroasa.
  3. Stingi focul si, in crema calda, adaugi ciocolata si gelatina, omogenizand, iar dupa ce s-a mai racit, incorporezi frisca si 3/4din zmeura.
  4. Din 200 ml apa, laptele si zaharul ramase si lichiorul de zmeura, faci un sirop prin care treci repede piscoturile. Tapetezi cu piscoturi o forma, torni crema de ciocolata si acoperi cu restul de piscoturi.
  5. Introduci sarlota in frigider pana a doua zi, cand o portionezi si o servesti decorata cu restul de zmeura.

Recomandari

Deserturi