- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Jeleul cu fructe este gustrea nemaipomenit de buna si aromata in zilele caniculare de vara.
		
		Ingrediente
		
			
- 500 ml apa
 
- 200 gr zahar
 
- 10 goi de gelatina
 
- 200 ml sampanie
 
- 1 farfurie adanca de bucatele de fructe: para tare, mar, cirese fara samburi, prune, caise
 
- zeama de la o lamaie
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se pune la fiert, intr-o cratita, apa cu zaharul si zeama de lamaie. Totul se lasa pe foc pana se leaga siropul in care se dizolva gelatina, inmuiata inainte in 2 linguri de apa rece.
 
- Se pune cratita pe foc sa dea cateva clocote, dupa care se lasa la racit. Siropul rece se strecoara prin tifon si se amesteca cu sampania. Se toarna intr-un castron umezit un strat de sirop, se pune la frigider si, dupa ce s-a prins jeleul, se presara peste el un strat de fructe amestecate.
 
- Se toarna deasupra un strat de jeleu si se pune din nou castronul in frigider. Se repeta operatia pana se termina ingredientele. Totul se da la rece. inainte de a servi, se cufunda castronul in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou.