Jeleu de fragi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul de fragi trebui sa il gustati daca aveti ocazia, pentru ca este aromat, gustos si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 150 gr zahar
    • 200 ml apa
    • 1 kg fragi
    • 1 lamaie
    • 6 foi de gelatina
    • 100 gr fragi pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Zaharul si apa se fierb intr-un vas, timp de 5 minute. Siropul fierbinte se toarna peste fragi, se acopera vasul cu un capac si se lasa cateva ore la macerat. In compozitie se adauga zeama de la o lamaie. Se scot fragii macerati din sirop, cu spumiera. 
  2. Siropul se strecoara prin tifon si se Iasa la limpezit. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa rece, se amesteca in sirop, iar vasul se pune la fiert pana se topeste gelatina. Se toarna jumatate din cantitatea de sirop intr-un castron umezit, iar castronul se pune in frigider pana se prinde jeleul.
  3. Ulterior, se pun deasupra fragii macerati si se acopera cu restul de sirop. Totul se da din nou ia frigider, unde se lasa pana se prinde jeieul. inainte de a se servi, se cufunda vasui in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou. Se orneaza cu fragi proaspeti. 

Recomandari

Deserturi