Jeleu de capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul de capsuni este foarte aromat si gustos, fiind desertul preferat al copiilor.

Ingrediente

    • 200 ml suc de capsuni de la 1 kg de capsuni coapte
    • 150 gr zahar
    • 8 foi de gelatina
    • 200 ml apa
    • 1/2 lamaie
    • 250 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se dizolva intr-un vas zaharul cu apa, se pune vasul pe foc si se fierbe pana se leaga siropul. Foile de gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa, se adauga la sirop si se lasa la fiert 5 minute, pana se topeste gelatina.
  2. Se spala capsunile, se pun intr-un vas si se fierb, la foc mic, amestecand mereu, pana se obtine un piure subtire. Se strecoara piureul prin tifon si se obfine cam un pahar de suc. Acesta se lasa sa se limpezeasca, dupa care se amesteca cu siropul si zeama de lamaie. Se pune cratita pe foc si se lasa la fiert, pe foc moale, luandu-se mereu spuma, pana cand compozifia se ingroasa. 
  3. Se umplu pe jumatate cupele cu jeleu si se lasa la racit in frigider. Cand jeleul s-a intarit, se pun cateva capsuni intregi deasupra si se toarna un alt strat de sirop. Cupele se pun din nou la rece. 
  4. Inainte de a servi, se inmoaie cupele in apa clocotita si se rastoarna pe un platou. Jeleul se decoreaza cu capsuni crude si cu frisca.

Recomandari

Deserturi