Bavareza cu vin dulce

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza cu vin dulce este un desert delicios care face dintr-o banala zi o sarbatoare. Gustul dulce si rafinal al prajiturii face din ea un desert spectaculos.

Ingrediente

    PENTRU BAVAREZA:

    • 300 ml frisca lichida
    • 250 ml lapte
    • 150 ml vin rosu foarte dulce
    • 50 gr ciocolata de menaj
    • 3 foi de gelatina
    • 4 galbenusuri
    • 1 pastaie de vanilie
    • 125 gr zahar
    • 12 flori-lampion

    PENTRU CREMA CARAMEL:

    • 20 ml frisca lichida
    • 100 gr zahar
    • 1 lingurita zeama de lamaie


Instructiuni de preparare

  1. Pune gelatina la inmuiat in apa rece, iar laptele le fiert impreuna cu pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime. Cand laptele incepe sa dea in clocot scoate pastaia de vainilie si arunc-o.
  2. Pune galbenusurile intr-un castron si freaca-le cu zaharul pana se albesc, apoi toarna laptele cald in fir subtire, amestecand continuu cu un tel. Dupa ce ai adaugat laptele adauga vinul dulce in fir subtire amestecand continuu. Adauga gelatina stoarsa si amesteca pana se dizolva complet.
  3. Strecoara crema printr-o sita in alt castron si scufunda-l 30 de secunde intr-un vas cu apa rece, amestecand din cand in cand.
  4. Bate frisca lichida pana se intareste apoi incorporeaz-o in crema, amestecand usor. Toarna compozitia intr-o forma rotunda cu gaura in mijloc, pe care ai udat-o in prealabil cu apa rece si bag-o la frigider pentru cel putin 3 ore.
  5. Topeste ciocolata la bain-marie, inmoaie florile-lampion in ea, asaza-le pe o farfurie  si lasa-le sa se raceasca.
  6. Prepara crema caramel punand intr-o craticioara zaharul cu 3 linguri de apa amestecata cu zeama de lamaie si tine pe foc, amestecand continuu pana cand compozitia capata o culoare aurie. Adauga frisca lichida si fierbe, la foc mic, timp de 10 minute.
  7. Scoate bavareza din frigider, scufunda forma 30 de secunde intr-un vas cu apa clocotita, apoi rastoarn-o pe un platou. Toarna deasupra crema caramel si deocreaza cu florile-lampion glasate cu ciocolata.

Recomandari

Deserturi