Bavareza siciliana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza siciliana este un desert usor de preparat si care se poate pastra la rece pana si 3-4 zile.Are un gust fin si aromat care cu siguranta va va cuceri si pe dvs.

Ingrediente

    • 200 gr zahar pudra vanilat
    • 500 gr branza ricotta
    • 100 gr migdale prajite
    • 6 foi de gelatina
    • 300 gr coaja de portocala zaharisita
    • 600 ml frisca lichida
    • 4 galbenusuri
    • 200 ml Cointreau
    • napolitane cu crema de cacao pentru decor.

Instructiuni de preparare

  1. Pune foile de gelatina la inmuiat  in putina apa rece. Incalzeste  cateva linguri de frisca lichida intr-o craticioara, apoi incorporeaza in ea gelatina stoarsa bine, avand grija sa se dizolve.
  2. Bate galbenusurile cu zaharul pudra, aauga branza ricotta, jumatate din migdalele prajite si tocate si coaja de portocala. Amesteca  pana obtii o compozitie omogena, apoi pune-o in amestecul de frisca lichida cu gelatina.
  3. bate restul de frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o in compozitia cu gelatina, pastrand 50 gr de frisca  pentru decor. Se omogenizeaza compozitia apoi se adauga vinul Cointreau.
  4. Pune vasul 20 de minute in congelator, apoi rastoarna compozitia intr-o forma de chec imbracata cu folie de plastic. Niveleaza  frumos apoi bag-o la frigider pentru 2 ore.
  5. Scoate bavareza din forma si pune-o pe un platou, decoreaza pe margini cu napolitanele cu cacao si presara migdalele tocate.

Sugeste:

Pentru a transforma bavareza intr-un parfe delicios este suficient sa nu adaugi gelatina si sa nu pui compozitia in frigider, ci in congelator pentru 3 ore. Se serveste decorata la fel ca bavareza.

Recomandari

Deserturi