- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Bavareza siciliana este un desert usor de preparat si care se poate pastra la rece pana si 3-4 zile.Are un gust fin si aromat care cu siguranta va va cuceri si pe dvs.
		
		Ingrediente
		
			
- 200 gr zahar pudra vanilat
 
- 500 gr branza ricotta
 
- 100 gr migdale prajite
 
- 6 foi de gelatina
 
- 300 gr coaja de portocala zaharisita
 
- 600 ml frisca lichida
 
- 4 galbenusuri
 
- 200 ml Cointreau
 
- napolitane cu crema de cacao pentru decor.
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Pune foile de gelatina la inmuiat  in putina apa rece. Incalzeste  cateva linguri de frisca lichida intr-o craticioara, apoi incorporeaza in ea gelatina stoarsa bine, avand grija sa se dizolve.
 
- Bate galbenusurile cu zaharul pudra, aauga branza ricotta, jumatate din migdalele prajite si tocate si coaja de portocala. Amesteca  pana obtii o compozitie omogena, apoi pune-o in amestecul de frisca lichida cu gelatina.
 
- bate restul de frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o in compozitia cu gelatina, pastrand 50 gr de frisca  pentru decor. Se omogenizeaza compozitia apoi se adauga vinul Cointreau.
 
- Pune vasul 20 de minute in congelator, apoi rastoarna compozitia intr-o forma de chec imbracata cu folie de plastic. Niveleaza  frumos apoi bag-o la frigider pentru 2 ore.
 
- Scoate bavareza din forma si pune-o pe un platou, decoreaza pe margini cu napolitanele cu cacao si presara migdalele tocate.
 
Sugeste:
Pentru a transforma bavareza intr-un parfe delicios este suficient sa nu adaugi gelatina si sa nu pui compozitia in frigider, ci in congelator pentru 3 ore. Se serveste decorata la fel ca bavareza.