- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Spiralele cu ciocolata si portocale sunt de fapt niste biscuiti spiralati foarte aromati si gustosi, pe care i puteti pastra la frigider in recipiente etans pana la o saptamana.
		
		Ingrediente
		
			
- 2 lingurite praf de copt
 
- 150 gr zahar tos
 
- coaja rasa si zeama de la 2 portocale
 
- 350 gr faina
 
- 180 gr unt, la temperatura camerei
 
- cateva picaturi esenta de vanilie
 
- 4 linguri pudra de cacao
 
USTENSILE:
- 2 tavi joase tapetate cu unt
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
Ingrediente pentru 30 de portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 10-12 minute
Timp de racire 1 ora
- Turnati faina, praful de copt, untul si zaharul in bolul robotului de bucatarie si mixati pana cand amestecul devine firimicios. Adaugati cateva picaturi de esenta de vanilie, coaja si zeam de portocala si  mixati pana obtineti un aluat fin si omogen.
 
- Impartiti aluatul in doua si incorporati pudra de cacao in jumatate din aluat framantand cu mana. Framantati bine pana cand obtineti o culoare uniforma.
 
- Pe o planseta, intindeti din fiecare aluat cate o foaie dreptunghiulara. Asezati dreptunghiurile unul peste altul si rulati-le ca pe rulada. Infasurati ruloul strans in folie de plastic si lasati-l sa se odihneasca la frigider pentru 1 ora.
 
- taiati aluatul in rondele si asezati-le in tavile pregatite, lasand intre ele spatiu. Coaceti-le 10-12 minute, pana se rumenesc, apoi raciti-le pe un gratar.