- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Spuma de ciocolata cu compot este un desert racoritor de vara, foarte aromat si usor de preparat.
		
		Ingrediente
		
			
PENTRU SPUMA:
- 4 galbenusuri
 
- 50 gr unt, la temperatura camerei
 
- 1/2 lingurita suc de lamaie
 
- 6 albusuri
 
- 250 gr ciocolata de menaj
 
- 50 gr zahar
 
PENTRU SERVIT:
- fructe din compot
 
- 50 gr ciocolata neagra
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de asteptare 2 ore
- Se rupe bucati si, impreuna cu untul, se topesc la bain-marie.
 
- Se bat albusurile spuma cu sucul de lamaie si se adauga zaharul, dupa ce spuma incepe sa se formeze. Se adauga ciocolata topita si racita si galbenusurile.
 
- In crema astfel obtinuta se pune un sfert din spuma de albus, se amesteca si apoi se adauga restul de spuma.
 
- In boluri sau cani se pune compot si desupra se repartizeaza spuma. Se lasa la rece 2 ore inainte de servire, apoi se decoreaza  cu ciocolata rasa si fructe din compot.