Spuma de ciocolata cu compot

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spuma de ciocolata cu compot este un desert racoritor de vara, foarte aromat si usor de preparat.

Ingrediente

    • 2 borcane mari de compot

    PENTRU SPUMA:

    • 4 galbenusuri
    • 50 gr unt, la temperatura camerei
    • 1/2 lingurita suc de lamaie
    • 6 albusuri
    • 250 gr ciocolata de menaj
    • 50 gr zahar

    PENTRU SERVIT:

    • fructe din compot
    • 50 gr ciocolata neagra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de asteptare 2 ore

  1. Se rupe bucati si, impreuna cu untul, se topesc la bain-marie.
  2. Se bat albusurile spuma cu sucul de lamaie si se adauga zaharul, dupa ce spuma incepe sa se formeze. Se adauga ciocolata topita si racita si galbenusurile.
  3. In crema astfel obtinuta se pune un sfert din spuma de albus, se amesteca si apoi se adauga restul de spuma.
  4. In boluri sau cani se pune compot si desupra se repartizeaza spuma. Se lasa la rece 2 ore inainte de servire, apoi se decoreaza  cu ciocolata rasa si fructe din compot.

Recomandari

Deserturi