Zupa ardeleneasca-supa cu chisatura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zupa ardeleneasca este o supa foarte gustoasa si aromata, fiind buna atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1 kg fasole pastai
    • 200 gr slanina alba
    • 2-3 legaturi de ceapa verde
    • 3-4 rosii mijlocii
    • 750 ml zer
    • 2-3 linguri cu smantana
    • sare
    • 3 linguri cu verdeata tocata (de regula: patrunjel si leustean)

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Alegeti fasolea: rupeti varfurile si coditele, rupeti pastaile in bucati de 2-3 cm, spalati in apa calduta si puneti sa fiarba in apa care clocoteste. Fierbeti cu vasul acoperit 20 minute.
  2. Faceti chisatura: tocati slanina, amestecati cu ceapa verde tocata marunt, peste care apasati cu o lingura de lemn, puneti amestecul peste fasolea care fierbe. Sarati putin si lasati sa fiarba  20 minute cu vasul acoperit, adaugati zerul si rosiile felii, lasati sa dea in clocot.
  3. Stingeti focul, bateti smantana cu furculita si turnati in oala cu mancare.
  4. Alegeti si spalati fir cu fir patrunjelul si leusteanul, tocati marunt, presarati peste zupa.
  5. Serviti mancarea calda, cu paine neagra sau paine de casa.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri