Supa de legume cu sos provensal

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de supa de legume su sos provensal desi isi are originea in Franta ea este delicioasa si consumata de oameni din toata lumea. Este buna si rece mai ales alaturi de un vin rosu sau roze a la Provence.

Ingrediente

    • 800 gr de fasole alba si rosie proaspete( din conserva)
    • 500 gr de fasole verde
    • 3 cartofi
    • 3 dovlecei
    • 2 rosii mari
    • 200 gr de macaroane
    • 175 gr de svaiter si parmezan

    PENTRU SOS:

    • 1 galbenus de ou
    • 6 catei de usturoi
    • o ramura de busuioc proaspat
    • 150 ml de ulei de masline
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Curatati boabele de fasole,spalati fasolea verde, scoateti-i atele si taiati-o in trei. Spalati dovleceii,curatati-i.taiati-i in doua pe lungime, apoi in trei. Curatati si spalati cartofii, taiati-i cubulete
  2. Puneti toate legumele intr-o oala cu apa clocotita, impreuna cu rosiile spalate,dar necuratate de coaja. Sarati, piperati si lasati sa fiarba timp de 25 de minute la foc mediu.
  3. Scoate-ti rosiile cu ajutorul unei spumiere. Curatati-le coaja, scoateti samburii si puneti pulpa deoparte intr-un castron.
  4. Puneti macaroanele (rupte) in oala cu supa clocotita si lasati-le sa fiarba inabusit timp de inca 15 minute.
  5. Pentru sos curatati usturoiul si zdrobiti-l intr-un mojar impreuna cu frunzele de busuioc,pana obtineti o pasta de consistenta unei creme. Puneti crema obtinuta intr-un castron, adaugati pulpa de rosii si galbenusul si amestecati. Adaugati  uleiul in fir subtire,putin cate putin, ca si cum ati prepara o maioneza. Adaugati branzeturile rase in timp ce amestecati,puneti un pic de supa daca e nevoie pentru a obtine un sos omogen.
  6. Dupa ce ati oprit focul  puneti sosul  si amestecati putin.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri