- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta supa e foarte usor de preparat cu conditia ca rosiile sa fie foarte bine coapte.Cuburile de gheata accentueaza gustul dulceag al rosiilor.
Ingrediente
- 225 gr de rosii cherry
- 225 gr de rosii de gradina
- 225 gr de rosii prunisoare
- 2 cepe rosii
- 25 ml de bulion sau suc de rosii
- sare si piper macinat
- gheata pentru servit
- 600 ml de supa de legume
PENTRU SOSUL PESTO:
- 15 gr de frunze de ruccola
- 75 ml de ulei de masline
- 15 gr de muguri de pin
- un catel de usturoi
- 25 gr de parmezan proaspat macinat
Instructiuni de preparare
- Cu ajutorul unui mixer pasati toate rosiile, adaugati bulionul sau sucul de rosii si amestecati continuu pana aveti o consistenta cremoasa. Treceti piureul de rosii obtinut printr-o sita si puneti-l intr-o oala.
- Adaugati supa de legume apoi puneti oala pe foc pentru 4-5 minute. Asezonati cu sare si piper.Puneti supa intr-un bol si lasati la racit pentru cel putin 4 ore.
- Pentru sosul pesto cu ruccola,amestecati intr-un blender frunzele de ruccola,uleiul de masline,mugurii de pin,catelul de usturoi pana se formeaza o pasta. Puneti sosul intr-un bol adaugand peste el parmeazan ras.
- Dupa ce supa s-a racit puneti-o in boluri adaugand deasupra cuburi de gheata si o lingura de sos pesto cu ruccola in milocul supei.