Supa de rosii cu sos pesto si ruccola

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta supa e foarte usor de preparat cu conditia ca rosiile sa fie foarte bine coapte.Cuburile de gheata accentueaza gustul dulceag al rosiilor.

Ingrediente

    • 225 gr de rosii cherry
    • 225 gr de rosii de gradina
    • 225 gr de rosii prunisoare
    • 2 cepe rosii
    • 25 ml de bulion sau suc de rosii
    • sare si piper macinat
    • gheata pentru servit
    • 600 ml de supa de legume

    PENTRU SOSUL PESTO:

    • 15 gr de frunze de ruccola
    • 75 ml de ulei de masline
    • 15 gr de muguri de pin
    • un catel de usturoi
    • 25 gr de parmezan proaspat macinat

     

     

Instructiuni de preparare

  1. Cu ajutorul unui mixer pasati toate rosiile, adaugati bulionul sau sucul de rosii si amestecati continuu pana aveti o consistenta cremoasa. Treceti piureul de rosii obtinut printr-o sita si puneti-l intr-o oala.
  2. Adaugati supa de legume apoi puneti oala pe foc pentru 4-5 minute. Asezonati cu sare si piper.Puneti supa intr-un bol si lasati la racit pentru cel putin 4 ore.
  3. Pentru sosul pesto cu ruccola,amestecati  intr-un blender frunzele de ruccola,uleiul de masline,mugurii de pin,catelul de usturoi pana se formeaza o pasta. Puneti sosul intr-un bol adaugand peste el parmeazan ras.
  4. Dupa ce supa s-a racit puneti-o in boluri adaugand deasupra cuburi de gheata si o lingura de sos pesto cu ruccola in milocul supei.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri