Supa de fasole verde

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de fasole verde este o supa sanatoasa, delicioasa pe care o puteti consuma si in zilele de post.

Ingrediente

    • 1 kg fasole verde
    • 2 morcovi
    • 1 telina mica cu frunze
    • 1 ceapa
    • 200 gr mazare
    • 3 cartofi
    • 1 ardei gras
    • 4 catei de usturoi
    • 1/2 lingurita amidon
    • 2 linguri ulei
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata fasolea de capete si de ate, apoi rupe-o in bucati de 3-4 cm, pe care pune-le intr-o oala cu apa rece. Curata si spala restul legumelor si taie-le bucati potrivite.
  2. Pune la fiert, in 3 litri de apa rece cu putina sare, telina,caryofii si morcovii, iar cand sunt fiert adauga si mazarea si fasolea si lasa sa fiarba totul la foc potrivit.
  3. Separat, intr-o tiaie inabusa ceapa, usturoiul si ardeiul. Cand s-au inmuiat, adauga-le in oalac cu supa de fasole si lasa sa fiarba, adaugand patrunjel verde si sare , daca este nevoie.
  4. Daca vrei ca supa sa fie mai groasa, adauga si amidonul, lasa sa dea in cateva clocote.Opreste aragazul si lasa sa se racoreasca cateva minute inainte de a servi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri