Bors taranesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul taranesc trebuie sa il incercati pentru ca este un preparat moldovenesc delciios si foarte gustos.

Ingrediente

    • 700 gr carne de vita
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • 2 rosii
    • 1 litru bors
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 ceapa
    • 1 radacina de albitura
    • 2 cartofi
    • 1 ardei gras
    • 1 legatura marar
    • 1 legatura leustean
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se spala si se taie in bucati, apoi se fierbe, adunand spuma care se formeaza. Se curata morcovul, albitura, telina si ceapa, se toaca marunt, apoi se adauga in oala. Se curata cartofii, rosiile si ardeiul gras, se taie in cubulete, apoi se pun si ele la fiert.
  2. Borsul se fierbe separat, se lasa pana da vreo 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc, se strecoara si se toarna in ciorba. Se mai lasa cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se ia de pe foc.
  3. Borsul taranesc se serveste fierbinte, cu verdeata tocata marunt, presarata in farfurii, si cu ardei iute, pentru cine doreste.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri