Ciorba de carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de carne este o reteta foarte des intalnita mai ales in sezonul rece. Daca doriti o puteti prepara cu carne de pui sau vita, adaugand un pic de ulei

Ingrediente

    • 500 gr piept de porc
    • 2 cartofi
    • 1 radacina patrunjel
    • 1 ardei gras
    • 500 gr morcovi
    • 1 telina
    • 1 pastarnac
    • 1 ceapa mare
    • patrunjel verde
    • tarhon
    • ulei
    • lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Taie carnea si pune-o la fiert in 2 litri de apa rece. Spumuieste in primele 15 minute, presara sare si lasa sa fiarba vreo 45 de minute.
  2. Legumele curata-le, spala-le apoi calestele in putin ulei. Lasa-le la foc mic pana se inmoaie usor, apoi adaga-le in supa de carne si lasa sa dea in 2-3 clocote.
  3. Pune verdeata tocata, sareaza usor, si adauga 1-2 linguri de zeama de lamaie, in functie de cat de acra vrei sa fie ciorba. Lasa acoperit 30 de minute ca sa se intrepatrunda aromele, apoi o poti servi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri