Saramura de crap

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Saramura de crap se poate prepara din orice alt fel de peste, cea mai gustoasa fiind saramura de crap...

Ingrediente

    • 1 crap
    • 2 ardei iuti
    • 2 legaturi patrunjel verde
    • 2 linguri ulei
    • 2 rosii
    • 4 catei de usturoi
    • 500 gr sare mare grunjoasa
    • piper macinat
    • sare fina

Instructiuni de preparare

  1. Se curata pestele de solzi, os amar si intestine, se spala sub jet de apa rece si se portioneaza. Se pudreaza cu sare, apoi bucatile de peste se frig la gratar, pe ambele parti.
  2. Intre timp, se calesc ardeii iuti, rosiile taiate cubulete, usturoiul taiat marunt, apoi se stinge totul cu 1 litru de apa fiarta si racita.
  3. Se adauga piper si, optional, doua foi de dafin. Spre final, se adauga bucatile de peste, se lasa sa mai dea intr-un clcot si se opreste focul, acoperind cratita cu capac si lasand asa cateva minute sa se imbie aromele.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri