Ciorba de fasole boabe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta poate fi preparata si fara carne pentru zilele de post.Ciorba de fasole boabe este una din preparatele romanesti cunoscute si apreciate de multe persoane, avand in acelasi timp un continut ridicat de vitamine.

Ingrediente

    • 500 gr de fasole boabe
    • un ciolan afumat
    • 1 ceapa
    • 1-2 morcovi
    • 1/2 telina
    • 1 pastarnac
    • 1/2 ardei
    • pasta de rosii
    • tarhon
    • cimbru
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pui fasolea la inmuiat intr-un castron cu apa de cu seara.
  2. A doua zi pui fasolea la fiert in apa rece si cand da in fier schimbi apa. Repeti operatiunea de 3 ori, dupa care pui si ciolanul peste fasole. Cam dupa o ora adaugi in ciorba morcovii, pastarnacul, ceapa si telina. Lasi totul sa fiarba pana ce ciolanul si fasolea sunt moi.
  3. Scoti ciolanul pe o farfurie, il dezosezi si i; tai bucatele mici.
  4. Separat pentru ciorba pregatesti restul de zarzavat taiat marunt pe care il pui intr-o tigaie cu ulei sa se caleasca si adaugi si pasta de rosii.
  5. Dupa ce zarzavatul s-a calit, il adaugi in oala de ciorba si lasa sa mai fiarba putin ca sa se patrunda si legumele.
  6. Adaugi tarhon, cimbru si potrivesti de sare, opresti focul si lasa sa se racoreasca ciorba.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri