Ciorba moldoveneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O ciorba traditionala din partile Moldovei nu poate decat sa ne incante ori de cate ori o preparam.

Ingrediente

    • 1 kg de carne de porc cu os
    • 200 gr de orez
    • 1-2 cepe
    • 2 linguri de faina
    • un varf de cutit de boia de ardei dulce
    • 100 ml smantana pentru dres
    • un ou
    • patrunjel verde
    • bors daca dorim

Instructiuni de preparare

  1. Tai carnea bucati potrivite, o speli si o pui la fiert  in apa rece intr-o oala mare  impreuna cu ceapa taiata marunt. Cand carnea este aproape fiarta, adaugi orezul (spalat in pralabil).
  2. Separat pragatim un rantas cu faina si apa in care punem boaiaua de ardei. Adaugam rantasul in ciorba si potrivim de sare.
  3. Lasam sa mai dea cateva clocote, adaugam borsul. Pregatim smantana amestecata cu oul.
  4. Oprim focul si lasam sa se racoreasca 5 minute apoi dregem ciorba cu amestecul de smantana cu ou.Adaugam patrunjelul verde tocat si servim calda

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri