- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de dovlecei este o supa sanatoasa, ideala pentru copii cei mai mofturosi.
Ingrediente
- 2 dovlecei mari
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 telina
- 2 rosii
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu orez
- patrunjel tocat
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti dovleceii de coaja si seminte, ii tai felii, apoi cuburi mici si ii pui la fiert in 2 litri de apa calda.
- Cureti imediat morcovul, ceapa, telina si rosiile, le tai fideluta, pui zarzavatul sa fiarba cu dovleceii, adaugand sare, dupa gust. Dupa 20 de minute supa este gata.
- Adaugi orezul fiert separat doar 5 minute, uleiul si patrunjelul tocat. Servesti supa calda, cu paine prajita alaturi sau pusa in farfuriile in care servesti supa.