Supa de fasole alba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de fasole alba este o supa plina de fibre si de vitamine pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 250 gr fasole alba boabe
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • 2 ardei lungi
    • 2 rosii decojite
    • 1 pastarnac
    • 2 linguri cu ulei
    • sare
    • marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Alegi fasolea bob cu bob, o speli, o lasi cateva ore in apa rece. Arunci apa si pui boabele acoperite cu 1 cana de apa rece, sa dea cateva clocote. Schimbi apa, umpland oala cu 3 masuri de apa rece. Lasi fasolea sa fiarba la foc mic pana cand bobul se inmoaie usor.
  2. Cureti zarzavatul, il speli, il tai fideluta, il pui la fiert cu fasolea si sarea necesara sau il calesti cu 2 linguri de ulei. Este nevoie de 20 de  minute ca mancarea sa fie gata si aromele legumelor sa se intrepatrunda.
  3. Adaugi rosiile decojite taiate felii subtiri si trase cateva minute in ulei cald. Presari marar tocat.
    Servesti supa cu paine prajita alaturi, sau torni supa calda peste feliile de paine asezate in farfurii.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri