Supa pasata de cartofi cu chimen

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa pasata de cartofi cu chimen este o supa de post plina de arome si foarte apetisanta.

Ingrediente

    • 4 cartofi
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • 1 gulie mica
    • 1 pastarnac
    • 1 lingurita cu sare
    • 1 lingura cu chimen

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se spala legumele, se curata de coaja, se spala iar si se taie felii mari, apoi se pun sa fiarba in 2 litri1 de apa calda timp de jumatate de ora, la foc potrivit.
  2. Se scot legumele fierte, se paseaza cu mixerul sau se trec prin sita, apoi se pun in supa calda in care au fiert, sa dea 2-3 clocote. Se sareaza supa, dupa care se adauga o cana cu zeama in care au fiert semintele de chimen.
  3. Chimenul poate fi rumenit usor in tigaie de teflon, apoi stins cu apa calda si strecurat.Se mai clocoteste supa 2 minute, apoi se serveste cu crutoane de paine prajita, atat de calda cat place comesenilor.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri