Supa de verdeturi cu creveti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de verdeturi cu creveti este o supa de vara, foarte aromata si buna, pe care o puteti servi chiar si rece.

Ingrediente

    • 300 gr inele de creveti
    • 1 legatura verdeata: patrunjel sau marar
    • 1 legatura asmatui
    • 1 ceapa mare
    • 1 legatura arpagic verde
    • 3 linguri unt
    • 1 legatura busuic proaspat
    • 2 linguri faina alba
    • 100 gr smantana
    • 100 ml vin alb dulce
    • 900 ml supa de legume
    • zahar
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Verdeturile se spala, se scutura de apa si se toaca, nu foarte fin, pastrandu-se cateva tulpini pentru ornat.
  2. Ceapa se curata de coaja, se taie cubulete si se glaseaza in 2 linguri de unt fierbinte. Se presara faina si se mai lasa la rumenit 1 minut, amestecand continuu. Se stinge cu vin si cu supa si se mai fierbe usor 3 minute. Se adauga verdeturile taiate si se mai lasa 2-3 minute pe foc sa fiarba acoperit.
  3. Supa se paseaza, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare, piper si putin zahar. Crevetii se prajesc, pe o parte si pe cealalta, in restul de unt, timp de 2-3 minute. Inainte de servire, supa se transforma in spuma cu ajutorul mixerului, se toarna in boluri, se adauga crevetii si se garniseste cu verdeata pastrata pentru decorare.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri