Supa de telina cu galuste de creier

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de telina cu galuste de creier este o supa pe care o puteti servi chiar si rece in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1 creier de porc sau 1/2 creier vitel
    • 1 ceapa
    • 2 cartofi
    • 1 morcov
    • 1 patrunjel
    • 2-3 teline mijlocii
    • 1 ou
    • patrunjel frunze
    • 1 felie de franzela

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti creierul, il pui la fiert cu apa calda, il scoti, dupa 15 minute il cureti de pielite si-l farami cu furculita. Amesteci cu ceapa tocata, ou, putina paine, verdeata tocata si sare si il lasi deoparte.
  2. Cureti legumele, le speli, le tai felii, le pui sa fiarba cu 1 litru  de apa si sare. Dupa 30 de minute le scoti si le treci prin sita. Piureul il fierbi in supa in care au fiert legumele. Pui sa fiarba 1 litru  de apa intr-un vas curat si cand apa este fierbinte pui galustele de creier. Iei cu lingurita din amestec, lasi focul mic, astepti ca galustele sa se ridice deasupra apei. Atunci faci focul mai mare, fierbi 15 minute, apoi opresti focul.
  3. Iei galustele cu lingura de supa si le treci in supa pasata. Completezi cu supa fierbinte, dai in 2-3 clocote, stingi focul.
  4. Servesti calda, cu franzela trasa in unt sau prajita pe plita. Franzela se poate inlocui cu branza telemea.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri