Ciorba ardeleneasca cu carne afumata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba ardeleneasca are un gust desavarsit daca in loc de leustean punem tarhon tocat marunt.Este felul de baza la o cina in familie la sfarsit de saptamana.

Ingrediente

    • 5-6 litri de apa
    • 500 gr de cartofi
    • oase afumate cu carne(scarita)
    • 3-4 morcovi
    • 2 radacini de patrunjel
    • 1 pastarnac sau  o telina mica
    • 2 linguri de bulion
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o oala se pun oasele afumate la fiert.
  2. Cand carnea este gata se adauga morcovii, pastarnacul si patrunjelul toate taiate cubulete.
  3. Cand legumele sunt aproape  fierte adaugam cartofii taiati bucati,si bulionul.
  4. Separat se face un rantas din 50 ml de ulei si 2 linguri de faina,apoi il incorporam in ciorba si amesteci.
  5. Cand opresti focul pui deasupra leustean verde tocat.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri