Supa crema de fasole boabe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa crema de fasole boabe este o supa crema delicioasa, ideala pentru zilele cand doriti o supa satioasa de post.

Ingrediente

    • 500 gr fasole boabe
    • 1 pastarnac
    • 1 cartof mare
    • 1 lingura cu faina sau gris
    • sare
    • ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Alegi fasolea, o speli, o lasi in apa rece cateva ore, arunci apa si o pui la fiert cu 1 pastarnac curatat, netaiat.
  2. Cand se desface bobul, adaugi cartoful curatat si spalat, taiat felii si mai fierbi 30 de minute, adagand sare si  ulei.
  3. Fierbi pana cand scade apa si legumele se desfac la atingere. Racesti, treci prin sita, adaugi 1 lingura de faina sau gris (facultativ), pui totul in  zeama in care a fiert fasolea, completezi cu apa calda si mai lasi sa sa clocoteasca incet 10 minute.
  4. Servesti supa calda, cu crutoane de paine prajita.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri