Supa de legume de vara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de legume de vara este o supa revitalizanta, pe care o puteti servi rece in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1/2 varza alba
    • 100 gr ciuperci (4-5 bucati)
    • 1 gulie
    • 1 morcov
    • 1 fir de praz
    • 3 cartofi
    • sare
    • piper
    • verdeata tocata
    • 3 linguri cu ulei
    • 1 lingura cu zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti si speli ciupercile, le tai felii (si coditele pe care le-ai curatat de partea care a stat in pamant), le fierbi in apa cat sa le acopere, in care ai pus sare si zahar.
  2. Varza, morcovul, gulia si prazul (partea alba) le tai rondele si le pui in cratita cu ulei cald si le calesti 15 minute la foc mic.
  3. Amesteci ciupercile (fara apa) cu legumele calite, le rastorni intr-o oala cu 2 litri de apa calda, in care ai pus la fiert cartofii taiati cubulete. Acoperi oala cu capac si lasi sa fiarba totul la foc potrivit 30 de minute cu piper boabe si sare.
  4. Cand este gata, servesti supa cu crutoane de paine prajita, numai dupa ce s-a racit.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri