Salata pariziana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata pariziana este o salata racoritoare de vara, gustoasa si foarte satioasa.

Ingrediente

    • 3 oua rascoapte
    • 400 gr sunca de Praga sau resturi de friptura
    • 1 conopida mica
    • 500 gr cartofi
    • 250 gr fasole verde
    • 2 salate verzi
    • 1 ceapa
    • 250 gr rosii
    • 4 linguri ulei
    • 2 linguri otet
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 45 minute+45 minute fierbere

  1. Fierbi fiecare tip de leguma separat. Fierbi si ouale. Prepari sosul din ulei, otet, sare si piper dupa gust.
  2. Pe o farfurie mare, rotunda asezi in forma de piramida cartofii taiati felii si amestecati anterior cu putin sos. in jurul cartofilor aranjezi fasolea verde taiata bucatele, iar imprejurul ei, frunzele de salata verde, pe care pui carnea tocata fin.
  3. In continuare, in jurul frunzelor de salata, asezi ouale rascoapte taiate in sferturi si presarate cu ceapa tocata. In jurul oualor, asezi bucatele de conopida presarate cu patrunjel verde tocat. inchei aranjamentul cu rondele de rosii aranjate ca solzii de peste, de jur-imprejurul salatei, chiar pe marginea farfuriei. Stropesti totul cu sosul preparat.

Recomandari

Salate