Salata de taitei cu creveti si grepfruit roz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de taitei cu creveti si grepfruit roz este o salata exotica, foarte aromata si pe placul impatimitilor de fructe dde mare.

Ingrediente

    • 200 gr taitei de orez, subtiri
    • 1 lingura sos de peste
    • 2 lingurite zahar brun
    • 2 grepfruituri roz, curatate si desfacute
    • 2 morcovi
    • 400 gr creveti mari, fierti
    • 400 gr rosii cherry
    • zeama de la 1 lime
    • 1 ardei iute rosu
    • 1/2 castravete
    • 3 fire de ceapa verde
    • 2 linguri frunze de menta
    • 2 linguri frunze de coriandru

Instructiuni de preparare

  1. Pune taieteii intr-un bol si acopera-i cu apa clocotita. Tine-i la inmuiat timp de 10 minute, apoi clateste-i sub jet de apa rece si lasa-i sa se scurga bine intr-o strecuratoare.
  2. In acelasi bol, zdrobeste usor rosiile cherry (poti folosi capatul unui sucitor). Toarna peste ele sosul de peste, zeama de lime si presara ardeiul tocat. Gusta pentru a gasi echilibrul intre dulce, sarat si picant si ajusteaza daca e cazul.
  3. Amesteca totul cu taieteii, apoi adauga ingredientele ramase, cu exceptia feliilor de ardei iute, si asezoneaza. Imparte salatal in 6 boluri si presara ardeiul iute chiar inainte de servire.

Recomandari

Salate