Salata cu ton

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata cu ton este o salata aperitiv delicioasa, foarte aromata si usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 conserva de ton in ulei
    • 2 oua
    • 1 ceapa
    • 6 frunze de salata verde
    • 2 cartofi mari
    • 200 gr fasole verde din conserva
    • 2 rosii
    • 5 capere murate

    PENTRU SOSUL VINEGRETA:

    • 2 linguri otet de mere
    • 3 linguri ulei de masline
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala cartofii, se fierb in aoa cu putina sare cu tot cu coaja, apoi se strecoara si se taie cuburi. ouale se fierb tari, se curata de coaja, apoi se taie in sferturi.
  2. Se asaza intr-o salatiera, cartofii, fasolea scursa de zeama si taiate bucati, frunzele de sata verde rupte in bucati, tonul scurs de ulei, caperele desarate, rosiile taiate felii si ceapa taiata rondele subtiri.
  3. Se asezoneaza salata cu sosul vinegreta preparat prin mixarea energica a uleiului de masline cu otetul, adaugand sare si piper, dupa gust. Salata se decoreaza cu feliile de oua fierte si se serveste imediat.

Recomandari

Salate