Salata de portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de portocale este un preparat specific italian din zona Siciliei.Este o salata care se prepara de obicei cu ocazia Craciunului, fiind un prilej de sarbatoare in familie.Salata de portocale trebuie preparata numai atunci cand portocalele sunt dulci.

Ingrediente

    • 4 portocale rosii de Sicilia
    • o ceapa rosie mica
    • 3-4 linguri ulei de masline
    • 50 gr masline negre fara samburi
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Potrocalele se curata de coaja cu ajutorul unui cutit ascutit, apoi se taie felii rotunde de 1 cm grosime, pecare le curatati de seminte, daca este cazul, apoi le puneti pe o farfurie.
  2. Separat, se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se adauga peste ea putina sare, si se freaca in pumn pentru a elimina apa si pentru a se inmuia. Se pune ceapa peste potrocale si se da la rece 10 minute.
  3. Intre timp, se prepara un dressing amestecan uleiul cu sare si piper pana se formeaza o emulsie care se toarna peste ceapa si portocala. Se pun maslinele desupra intregi sau  taiate rondele si se lasa salata 15 minute sa se aromatizeze inainte de a fi servita.
  4. Salata de portocale poate fi servita ca aperitiv sau ca garnitura, find ideala alaturi de preparate din carne de porc, datorita gustului usor-acrisor.

Recomandari

Salate